Skip to content

Historie

MegaMix is al meer dan 35 jaar een bouwpartner waar u met recht trots op kunt zijn.

Een innovatief silosysteem

In 1983 besloot een aantal innovators een nieuw silo wisselsysteem op de markt te brengen. Een simpel principe: een silo met twee gescheiden compartimenten, één voor zand en één voor cement. De verhouding voor de diverse mortelsoorten wordt door een ingenieus verdeelmechanisme vooraf ingesteld. Hierdoor zijn toeslagstoffen overbodig, en zijn alle combinaties van zand en cement mogelijk. Om door heel Nederland de markt te bedienen, was een netwerk nodig van vulpunten met een radius van ca. 50 km.

Aanvang

Al snel waren er ondernemers gevonden, die hierin een uitbreiding van hun bedrijfsactiviteiten zagen. Zoals zandwinningsbedrijf Janssen Venlo BV,  Balderhaar BV eveneens een zandwinningsbedrijf , Rouwmaat Groenlo, een transportonderneming en Wolst, een betonleverancier. Ook de Nederlandse Cement DeelnemingsMij zag afzetvergroting in dit revolutionaire silosysteem; zij richtte diverse zelfstandige MegaMix-bedrijven op. Uiteindelijk sloten 16 bedrijven zich aan bij de Vereniging van MegaMix Specieproducenten.

Standaardisatie garandeert kwaliteit

Door het flexibele systeem was het nodig om standaarden vast te stellen voor de diverse mortels. In samenwerking met een certificeringinstelling werden de standaarden volgens de geldende normen vastgelegd. Na een periode van intensieve meetresultaten en controles volgde certificering voor de mortels. Ook nu nog houden onze eigen laboranten toezicht op een constante kwaliteit door zelf monsters te nemen en balkjes te maken. Daarnaast voert de CI regelmatig controles uit.

Méér MegaMix mortels

Al snel kwam de vraag uit de markt naar vloermortels en andersoortige mortels, zoals tegelmortel, vulmortel, trasmortel, voegmortel en stelmortel. Maar ook speciale mortels als tennisbaanmortel, stabilisatiemortel en stelmortel. Het flexibele MegaMix-silosysteem kon hierop inspringen. In overleg met de vakman werd bepaald wat de beste samenstelling en verhouding moest zijn. De laborant analyseerde de proefmonsters en bepaalde aan de hand van balkjes of de juiste druksterkte en/of buigtreksterkte werd gehaald. Inmiddels zijn onze vloer-, tegel-, tegeltras-, vul- en voegmortels volledig in het assortiment opgenomen en gecertificeerd.

Van Vereniging naar Coöperatie

De tijd staat niet stil en ook de Vereniging van MegaMix Specieproducenten kreeg behoefte aan verdere professionalisering. Daarom werd in 2000 de Coöperatie MegaMix BA opgericht. Een marktgerichte organisatie, waarin samenwerking en kennisoverdracht, service en klantgerichtheid, productontwikkeling en kwaliteitsbeheersing centraal staan.
Een toonaangevende gesprekspartner.
Inmiddels is de MegaMix Coöperatie BA uitgegroeid tot een gesprekspartner van niveau. Een actieve, landelijke organisatie. Toonaangevend op het gebied van mortelontwikkeling en innovatieve systemen. Kortom, een dynamische en professionele organisatie met de bevlogenheid van een enthousiaste club ondernemers.

Onze producten

Vandaag de dag zijn we nog net zo intensief bezig met onze producten als vroeger. Zo onderzoeken we voortdurend hoe we onze mortels duurzamer en gebruiksvriendelijker kunnen maken.

historie1
historie2
historie3