Skip to content

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MegaMix, Megaduurzaam

Bij MegaMix staat duurzaam bouwen voorop. Daarom zijn wij de enige Nederlandse mortelleverancier die overtuigend voor het duurzame 2-kamersysteem kiest. Deze breed inzetbare 2-kamersilo’s zijn nu al goed voor 84% van onze silo’s. En dat maakt verschil. Onderzoek door TNO wijst namelijk uit dat deze silo’s wel 60% CO2 uitstoot per ton besparen!

Milieumanagement

Maar we doen meer. Veel van onze MegaMix vestigingen zijn ISO 14001 gecertificeerd (milieumanagementsysteem). Dat betekent dat we precies weten hoe we het milieu zo min mogelijk kunnen belasten met onze werkzaamheden. Zo zorgt onze landelijke spreiding bijvoorbeeld dat er altijd een MegaMix leverancier bij uw project in de buurt is, dus zijn de aan- en afvoertijden kort en beduidend minder milieubelastend. Ook adviseren we onze klanten over de meest milieuvriendelijke oplossingen voor hun bouwplaats.

Local-for-local

MegaMix gelooft in de kracht van lokale netwerken. Daarom zijn onze dealers door heel Nederland verspreid. Een lokale partner begrijpt namelijk beter wat u precies nodig heeft, en kan u sneller bijstaan mocht er een probleem optreden. Ook voor de logistiek en het milieu is het handig. De 
2-kamersilo’s kunnen bijvoorbeeld op alle dertien locaties van MegaMix worden gevuld. Een groot aantal van onze leden beschikt zelfs over een eigen zandwinning. Dus waarom van ver laten komen wat dichtbij al voorhanden is?

DUBOkeur

Het NIBE heeft geconcludeerd dat de metselmortel van MegaMix vanuit duurzaamheidsoogpunt tot een van de beste productkeuzes behoort. Het instituut heeft MegaMix dan ook glansrijk gecertificeerd met het DUBOkeur ‘gebouw’. Om het DUBOkeur te verkrijgen mag het product geen negatieve gezondheidseffecten hebben op de gebruikers. Aangezien MegaMix metselmortels door het NIBE beoordeeld zijn als de meest duurzame keuze, blijkt opnieuw dat onze metselmortels vergelijkbare producten op alle vlakken ver achter zich laten.

Overige MVO-projecten

Serious Rescue voor Serious Request! Reddingsbrigades in Nederland in actie voor goede doel van 3FM

MVO beleid in de praktijk

Onderdeel van ons MVO beleid is initiatieven ondersteunen die een concreet maatschappelijk doel nastreven.

Op 16 december 2016 hebben wij, samen met onze collega’s van de Goudse Betoncentrale, onze klanten en leveranciers een bedrag van € 3.500,00 mogen overhandigd aan Serious Rescue,  een jaarlijks terugkerende actie ten behoeve van de 3FM actie Serious Request.

Vrijwilligers van de Reddingsbrigade afkomstig uit alle windstreken van Nederland haalden in de 3-daagse vaartocht van Gouda naar Breda een bedrag van meer dan 30.000 euro op. Naast onze financiële bijdrage hebben wij hebben wij totaal 42 reddingsboten op ons terrein in Gouda te water gelaten.

Samen met de vrijwilligers, onze relaties, klanten en leveranciers hebben wij onder het genot van een overheerlijk stamppot buffet genoten van de kick off van dit uniek initiatief.

Wij danken een ieder voor hun inzet en financiële ondersteuning.

megaduurzaam
megaduurzaam2

MegaMix maatschappelijk betrokken!

MegaMix heeft met overtuiging gekozen om dit jaar goudsponsor te worden van het project Surfkids 2019. Zij steunt hiermee de interactieve website www.surfkids.nl , met daaraan gekoppeld het Surfkids magazine. Dit  gratis Surfkids magazine verschijnt 4 keer per jaar en wordt verspreid o.a. op de kinderafdeling van alle Nederlandse ziekenhuizen en alle Ronald McDonald Huizen. Door haar deelname steunt zij ook goede doelen die begunstigden zijn van Surfkids zoals Make-a-Wish Nederland, Stichting Opkikker, Stichting Metakids en Edukans.