Search
Search

Mega Kwaliteit

Niet doen maar zijn

Louis van Gaal zei het al: ‘Kwaliteit is het uitsluiten van toeval.’ Dat is wat we bij MegaMix ook doen. Op verschillende manieren. We sluiten toeval uit door onze mortels regelmatig te (laten) testen. We zorgen ervoor dat onze mortels voldoen aan alle kwaliteitsnormen en aan alle milieu-, duurzaamheids-, energie- en gezondheidseisen. Daarnaast gebruiken we alleen genormeerde en gecertificeerde grondstoffen. Bovendien sluiten we toeval uit door altijd te voldoen aan de wensen van de klant. 

interne controle

MegaMix is al meer dan 35 jaar dé mortelspecialist. Of je nu metselaar, aannemer of architect bent, je kunt van onze mortels op aan. Om de continue kwaliteit te garanderen, zorgt onze interne kwaliteitscommissie voor een uniforme kwaliteitsbeheersing van alle MegaMix-producten.

Laborant op elke vestiging
Elke Megamix-vestiging heeft een eigen laboratorium waar we elke mortel testen op kwaliteit, zodat we kunnen bijsturen wanneer het nodig is en in het recept en kunnen aantonen dat het na 28 dagen de juiste druk en treksterkte heeft (dit wordt gecontroleerd door KIWA).

We passen alle mortels precies af op de wens van de metselaar. Of de mortel bu vetter of schraler moet, wij stellen de mortel af totdat hij precies goed is. Onze betontechnoloog controleert van alle leveringen de samenstelling en de sterkte. Dankzij onze rijdende laboratoria kan het recept zelfs op de bouwplaats nog worden bijgesteld.  

Op de bouwplaats
Onze laboranten controleren op de bouwplaats de silo en de mortel volgens het IKB-schema. Deze werkwijze draagt eraan bij dat onze mortels met gemak de controles volgens de BRL 1905 voor metselmortels en BRL 1904 voor vloermortels doorstaan.

Door te werken met een 2-kamersilo, zijn de recepten nóg beter af te stemmen, omdat we op elk moment nog de bindmiddelhoeveelheid aan kunnen passen.

We plaatsen onze silo’s altijd dicht bij het metselwerk. Verplaatst het metselwerk, dan verplaatsen wij de silo. Bovendien doen we meer dan alleen bijvullen en verplaatsen. Na elke 20 ton verwisselen we de silo om hem na te kijken. Zo ben je altijd verzekerd van een goed werkende menger.

 

Kortom
De beste kwaliteit én de beste service; daar kun je als klant van op aan. Omdat we alleen genormeerde en gecertificeerde grondstoffen gebruiken voor onze producten, ben je altijd verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige mix.

20210311_100823
MiniMix Overijssel

externe controle

Al onze mortels zijn gecertificeerd met het KOMO-productcertificaat. Wij laten onze producten en dienstverlening regelmatig door KIWA toetsen en/of auditen om te blijven voldoen aan de eisen van de BRL 1905 “Mortels voor metselwerk”. KIWA controleert of onze producten en dienstverlening voldoen aan de:

·        BRL die van toepassing is,

·        de richtlijnen van MegaMix zoals die zijn vastgelegd in het Supplement Kwaliteitshandboek MegaMix-Mortels en

 

·        aan de richtlijnen in het NL BSB certificaat Stichting Bodemkwaliteit.

local for local

Of je nu ontwerpt, bouwt of metselt; er gaat niets boven een lokale partner. Een voordeel van het landelijk dekkende MegaMix-netwerk, is dat er altijd een vestiging bij jouw project in de buurt is. Dat scheelt in het aantal af te leggen kilometers en maakt de samenwerking een stuk sneller, gemakkelijker en milieuvriendelijker.

Om onze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van Cookies. Wij gebruiken deze om uw online ervaring te verbeteren, statistische gegevens te verzamelen en de functionaliteit van de site te optimaliseren. Bekijk Privacy Policy