Organisatie & historie

Cooperatie megamix

De MegaMix organisatie bestaat uit 16 actieve ondernemers. Zij vormen gezamenlijk de Coöperatie MegaMix BA. Deze ondernemersgeest is in alle geledingen terug te vinden. Van chauffeur tot directeur, van silovuller tot administrateur. Dit uit zich in een klantgerichte houding, oog voor de wensen uit de markt en een dynamische bedrijfsvoering. Zo blijft MegaMix voortdurend in beweging.

Het Bestuur van de Coöperatie wordt gekozen uit de leden. Ieder Bestuurslid heeft een Commissie onder zich. Deze Commissies zorgen voor de feedback van de Coöperatie. Know-how, overleg en continuïteit worden hierdoor gewaarborgd. Een centraal Secretariaat zorgt voor de interne en externe communicatie.

megamix-home

samen voor het beste product

De Coöperatie MegaMix BA brengt de voordelen van een gezamenlijk kwaliteitsbeleid, technologische innovatie en klantvriendelijkheid samen. Onderling overleg en uitwisseling van kennis en nieuwe ideeën komen het product, de klant en de leden ten goede. Daarnaast is er door de landelijke spreiding altijd een MegaMix dealer bij u in de buurt. Zo garanderen we een snelle levering en kunnen we een onverhoopte storing vlot oplossen.

Onze dealers hebben over het algemeen een lang dienstverband met hun medewerkers. Zo doen onze klanten al vele jaren zaken met dezelfde vertrouwde personen. De samenwerking tussen klanten en de MegaMix dealers is één van onze kernwaarden.

De dealers van MegaMix streven samen naar de best mogelijke kwaliteit. Hun gezamenlijke expertise en innovatieve ideeën maken onze producten steeds duurzamer en gebruiksvriendelijker.

historie

In 1983 besloot een aantal innovators een nieuw silo wisselsysteem op de markt te brengen. Een simpel principe: een silo met twee gescheiden compartimenten, één voor zand en één voor cement. De verhouding voor de diverse mortelsoorten wordt door een ingenieus verdeelmechanisme vooraf ingesteld. Hierdoor zijn toeslagstoffen overbodig, en zijn alle combinaties van zand en cement mogelijk. Om door heel Nederland de markt te bedienen, was een netwerk nodig van vulpunten met een radius van ca. 50 km.

Al snel waren er ondernemers gevonden, die hierin een uitbreiding van hun bedrijfsactiviteiten zagen. Zoals zandwinningsbedrijf Janssen Venlo BV,  Balderhaar BV eveneens een zandwinningsbedrijf , Rouwmaat Groenlo, een transportonderneming en Wolst, een betonleverancier. Ook de Nederlandse Cement Deelnemings. Mij zag afzetvergroting in dit revolutionaire silosysteem; zij richtte diverse zelfstandige MegaMix-bedrijven op. Uiteindelijk sloten 16 bedrijven zich aan bij de Vereniging van MegaMix Specieproducenten.

historie1
historie2

standarisatie garandeert kwaliteit

Door het flexibele systeem was het nodig om standaarden vast te stellen voor de diverse mortels. In samenwerking met een certificeringinstelling werden de standaarden volgens de geldende normen vastgelegd. Na een periode van intensieve meetresultaten en controles volgde certificering voor de mortels. Ook nu nog houden onze eigen laboranten toezicht op een constante kwaliteit door zelf monsters te nemen en balkjes te maken. Daarnaast voert de CI regelmatig controles uit.

Al snel kwam de vraag uit de markt naar vloermortels en andersoortige mortels, zoals tegelmortel, vulmortel, trasmortel, voegmortel en stelmortel. Maar ook speciale mortels als tennisbaanmortel, stabilisatiemortel en stelmortel. Het flexibele MegaMix-silosysteem kon hierop inspringen. In overleg met de vakman werd bepaald wat de beste samenstelling en verhouding moest zijn. De laborant analyseerde de proefmonsters en bepaalde aan de hand van balkjes of de juiste druksterkte en/of buigtreksterkte werd gehaald. Inmiddels zijn onze vloer-, tegel-, tegeltras-, vul- en voegmortels volledig in het assortiment opgenomen en gecertificeerd.

De tijd staat niet stil en ook de Vereniging van MegaMix Specieproducenten kreeg behoefte aan verdere professionalisering. Daarom werd in 2000 de Coöperatie MegaMix BA opgericht. Een marktgerichte organisatie, waarin samenwerking en kennisoverdracht, service en klantgerichtheid, productontwikkeling en kwaliteitsbeheersing centraal staan.

Inmiddels is de MegaMix Coöperatie BA uitgegroeid tot een gesprekspartner van niveau. Een actieve, landelijke organisatie. Toonaangevend op het gebied van mortelontwikkeling en innovatieve systemen. Kortom, een dynamische en professionele organisatie met de bevlogenheid van een enthousiaste club ondernemers.

Vandaag de dag zijn we nog net zo intensief bezig met onze producten als vroeger. Zo onderzoeken we voortdurend hoe we onze mortels duurzamer en gebruiksvriendelijker kunnen maken.

Om onze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van Cookies. Wij gebruiken deze om uw online ervaring te verbeteren, statistische gegevens te verzamelen en de functionaliteit van de site te optimaliseren. Bekijk Privacy Policy